Virziņkāpostu un jēra ribiņu sautējums
Sastāvdaļas
- 1 kg jēra ribiņu
- 800 g virziņkāpostu
- 4 prāvi kartupeļi
- 3 lielas ķiploka daiviņas
- 1 ½ l ūdens
- 1½ tējk. sāls
- 1 tējk. kartupeļu cietes
- malts muskatrieksts un pipari
- šķipsniņa cukura
- sāls
Sautējums vislabāk garšo otrajā dienā – uzsildīts.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Ribiņas sadali (sacērt) gabalos. Liec katlā, pielej ūdeni, pieber sāli un nomizotas ķiploka daiviņas. Uzvāri un uz lēnas uguns turpini vārīt aptuveni 1 stundu.
2
Kartupeļus nomizo un sagriez gabaliņos, kāpostus – strēmelēs.
3
Kad gaļa mīksta, izņem ribiņas no katla.
4
Ieber kartupeļus, uzvāri un vāri kādas 5 minūtes. Pievieno kāpostus un vāri vēl 15–20 minūtes. Pieber muskatriekstu, piparus, sāli un cukuru.
5
Cieti iejauc nelielā ūdens daudzumā un iemaisi sautējumā, uzvāri.
6
Gaļu atdali no kauliem, sagriez gabaliņos un iemaisi sautējumā.