Šķiņķa gratēns
Sastāvdaļas
- 300 g kausētā siera ar šķiņķi
- 200 g kūpināta šķiņķa
- 4 šķēles baltmaizes
- 6 cm purava zaļās daļas
- 2 tomāti
Izsmalcināta karstā uzkoda franču gaumē. Klāt var pasniegt svaigos salātus.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Šķiņķi sagriez plānās un šaurās skaidiņās, tomātus – ripiņās, puravus smalkās skaidiņās.
2
Liec karstumizturīgos porciju trauciņos kausēto sieru 0,5 cm biezā slānī. Virsū liec šķiņķi, tam vienmērīgi pārklāj ar tomātu ripiņas. Visam virsū uzliec 2 baltmaizes šķēles vienu otrai cieši blakus, lai tiktu piepildīts viss trauka platums.
3
Maizei virsū vienmērīgi izklāj atlikušo sieru, ko pārkaisi ar sasmalcinātu puravu un nedaudz sagrieztā šķiņķa. Cep 220 grādos cepeškrāsns vidējā nodalījumā 20 minūtes, kamēr siers sāk vārīties. Pasniedz karstu.
4
Izsmalcināta karstā uzkoda franču gaumē. Klāt var pasniegt svaigos salātus.