Ceptas cūkas ausis
Sastāvdaļas
- 4 cūkas ausis
- 4 nomizotas un gabaliņos sagrieztas ķiploka daiviņas
- 2 ēdk. maltas asās paprikas
- 2–3 lauru lapas
- 3–4 krustnagliņas
- 1 ēdk. sāls
- 3–4 sakapāti svaigi pētersīļa zariņi
- eļļa cepšanai
Labi garšo kā uzkoda ar franču baltmaizi un ķiploku sviestu vai majonēzi.
Pagatavošana 6 porcijas
1
Cūkas ausis rūpīgi notīri, apsvilini (lai atbrīvotu no sariem, spalvām u. tml.), nomazgā un pārgriez uz pusēm.
2
Liec katlā, pārlej ar ūdeni, lai ausis būtu pārsegtas, pievieno sāli, lauru lapas, krustnagliņas un papriku un vāri aptuveni pusstundu.
3
Atdzesē novārījumā. Tikko šķidrums sāk saželēt, ausis izņem laukā un atdzesē pilnībā. Sagriez gabaliņos.
4
Pannā sakarsē eļļu, ieber ausu gabaliņus un maisot cep aptuveni 15 minūtes.
5
Īsu brīdi pirms cepšanas beigām pievieno ķiplokus, pēc mirkļa – arī pētersīļus.