Shutterstock

Ceptas cūkas ausis

Sastāvdaļas
  • 4 cūkas ausis
  • 4 nomizotas un gabaliņos sagrieztas ķiploka daiviņas
  • 2 ēdk. maltas asās paprikas
  • 2–3 lauru lapas
  • 3–4 krustnagliņas
  • 1 ēdk. sāls
  • 3–4 sakapāti svaigi pētersīļa zariņi
  • eļļa cepšanai
Labi garšo kā uzkoda ar franču baltmaizi un ķiploku sviestu vai majonēzi.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Cūkas ausis rūpīgi notīri, apsvilini (lai atbrīvotu no sariem, spalvām u. tml.), nomazgā un pārgriez uz pusēm.
2
Liec katlā, pārlej ar ūdeni, lai ausis būtu pārsegtas, pievieno sāli, lauru lapas, krustnagliņas un papriku un vāri aptuveni pusstundu.
3
Atdzesē novārījumā. Tikko šķidrums sāk saželēt, ausis izņem laukā un atdzesē pilnībā. Sagriez gabaliņos.
4
Pannā sakarsē eļļu, ieber ausu gabaliņus un maisot cep aptuveni 15 minūtes.
5
Īsu brīdi pirms cepšanas beigām pievieno ķiplokus, pēc mirkļa – arī pētersīļus.

Pievienot komentāru