Shutterstock

Ceptas teļa aknas ar āboliem

Sastāvdaļas
  • 600 g teļa aknu
  • 3 āboli
  • 3 sīpoli
  • 1 saspaidīta ķiploka daiviņa
  • 150 g krējuma
  • 100 ml ābolu sulas
  • 60 g sviesta
  • 40 ml ābolu brendija
  • 1 ēdk. sakapāta svaiga timiāna
  • sāls, malti melnie pipari
Labi garšo ar kartupeļu biezputru, bet ātrajā variantā – arī ar grauzdētu maizi. Ja nepatīk timiāna garša, labāk izmantot nevis sakapātu timiānu, bet kādu zariņu, kuru pēc ābolu izsautēšanas izņem laukā.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Aknas nomazgā, notīri un sagriez ne pārāk plānās strēmelēs. Sīpolus sagriez plānos gredzenos. Ābolus nomizo, izgriez serdi, mīkstumu sagriez plānās daiviņās un pārgriez vēl uz pusēm.
2
Lielā pannā sakarsē 40 g sviesta un apcep sīpolus caurspīdīgus. Pievieno ābolus un cep vēl 4–5 minūtes. Pieber timiānu un pielej ābolu sulu. Izslēdz karstumu, bet pannu atstāj uz plīts.
3
Citā pannā sakarsē atlikušo sviestu, ieliec ķiplokus un aknas un uz straujas uguns cep 2–3 minūtes. Pārkaisi sāli un piparus, izņem ķiploku un pielej ābolu brendiju..
4
Pievieno sautētos ābolus un sīpolus, iemaisi krējumu un ļauj dažas minūtes ievilkties.

Pievienot komentāru