Kartupeļu plācenīši ar vistu
Sastāvdaļas
- 500–600 g kartupeļu
- 2 ēdk. miltu
- 1 ola
- ½ tējk. sāls
- smalki sakapāti zaļumi
- Virsai:
- 300 g maltas vistas gaļas
- 2 smalki sakapāti sīpoli
- 2 ēdk. rīvēta siera
- 1 ēdk. majonēzes
- 1 smalki sakapāta ķiploka daiviņa
- 1 ola
- eļļa
Plācenīši labi garšo arī ar tītara gaļu. Pārkaisīšanai der cietais siers, bet var pamēģināt sadrupināt arī kādu zilo sieru.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Nomizotus kartupeļus izvāri sālsūdenī mīkstus un nokās. Samīci, pievieno olu, miltus, sāli un zaļumus. Atdzesē un sadali nelielās porcijās.
2
Pannā sakarsē eļļu un apcep malto gaļu ar sīpoliem. Noņem no uguns un iemaisi majonēzi un ķiplokus.
3
No kartupeļu mīklas izveido nelielus plācenīšus un liec uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Apzied ar sakultu olu.
4
Liec virsū maltās gaļas pildījumu un izlīdzini. Pārkaisi ar rīvētu sieru.
5
Ievieto 170 grādu karstā krāsnī un cep apmēram 15 minūtes.