Siltie vistas salāti ar papriku
Sastāvdaļas
- 2 vistas filejas
- 5 krāsainas paprikas pākstis
- 2 lieli sīpoli
- 170 ml augu eļļas
- 3–4 ēdk. etiķa
- 2 ēdk. korejiešu garšvielu maisījuma
- 2 ēdk. tomātu pastas
- sāls, malti melnie pipari un paprika – ja vēlas
Mērcei pēc vēlēšanās var pievienot vairāk asās paprikas vai pikantu tomātu mērci, nevis tikai pastu.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Vistas fileju liec sālsūdenī un izvāri gatavu, bet ne pārāk mīkstu. Atdzesē un sagriez strēmelēs.
2
Iztīrītu papriku arī sagriez strēmelēs. Nomizotus sīpolus pārgriez uz pusēm, pēc tam sagriez plānās šķēlēs.
3
Bļodā samaisi vistu, papriku un sīpolus.
4
Mazā panniņā sakarsē eļļu kopā ar etiķi, pievieno sāli un garšvielas. Kad uzvārās, iemaisi tomātu pastu un pāris minūtes pakarsē.
5
Pārlej salātiem, rūpīgi samaisi un ļauj aptuveni 15 minūtes ievilkties.