Shutterstock

Jēra karbonāde panēta mandelēs

Sastāvdaļas
  • jēra karbonāde (ar kaulu)
  • olīveļļa
  • mandeles
  • rīvmaize (rupja maluma)
  • sāls un svaigi malti pipari
Jēra karbonāde panēta mandeļu skaidiņās jeb costelette di agnello in crosta di mandorle - viens no Itālijā iecienītiem jēra gaļas pagatavošanas veidiem. Mums arī garšoja, rekomendējam.

Pagatavošana

1
Sasmalcināt mandeles un sajaukt ar rīvmaizi. Aptuvenās proporcijas 3 pret 1. Tad karbonādes gabaliņus iemerc olīveļļā un apviļā mandeļu rīvmaizes masā. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Cep iepriekš līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī ~ 15 minūtes, līdz panētie gaļas gabaliņi kļūst zeltaini brūni.
2
Pasniedz ar svaigiem dārzeņu salātiem.

Pievienot komentāru