Homemade hamburger with fresh tomatoes, selective focus

Meksikāņu burgers ar tekilu (recepte vīriešu dienai)

Sastāvdaļas
  • 4 burgeru maizītes
  • 600g liellopa gaļa
  • sauja rukolas
  • 8 siera šķēles
  • 1 tomāts
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēd.k. tekila
  • marinēti Halapenjo pipari
  • 1 tējk. rīvēta laima miziņa
  • sāls, pipari
  • Mērcei:
  • 8 ēd.k. laba majonēze
  • 1 sīpols
  • 1 laima svaigi spiesta sula un rīvēta miziņa
Teika stāsta, ka tekila pie zemes iedzīvotājiem nonāca pērkona un zibens veidā – un viņi to uztvēruši kā Dieva dāvanu. Un kāpēc gan ne, šis Meksiku raksturojošais dzēriens var kalpot arī kā lieliska piedeva, piemēram, gatavojot burgeri.

Pagatavošana

1
Liellopa gaļu sasmalcināt ar Halapenjo pipariem un ķiplokiem. Pievienot tekilu, laima miziņu un sāli pēc garšas, kārtīgi samaisīt. Izveidot un izcept 4 kotletes.
2
Sīpolu sagriezt mazos kubiņos un sajaukt ar majonēzi, laima sulu un miziņu
3
Maizītes sagriezt uz pusēm un apgrauzdēt. Apakšējo maizītes daļu apsmērēt ar pagatavoto mērci un kārto slāņos rukolu, kotleti, siera šķēles un tomātu šķēlītes. Apsedz ar otru maizītes daļu. Ja vēlas asāku, tad var pievienot Halapenjo piparu šķēlītes.

Pievienot komentāru