Grilled chicken and vegetable kebab with sauce, selective focus

Vistas kebabi taizemiešu gaumē

Sastāvdaļas
  • 700-750g vistas fileja
  • 2 krāsainas paprikas
  • 100g sniega zirnīši
  • 1/4 gl. zemesriekstu sviests
  • 1/4gl sinepes
  • 1/4gl. brūns cukurs
  • 1/4 gl.ūdens
  • 1 laima miziņa
  • 1 tējk. čili pipari
  • baziliks
  • sāls
Taizemes virtuve ir pazīstama un iecienīta visā pasaulē. Tajā ir kas īpašs, eksotisks un, tajā pašā laikā, ļoti saprotams un pazīstams arī gardēžiem mūsu platuma grādos. Nobaudiet šos kebabus un jūs noteikti piekritīsiet šiem vārdiem!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Vistas fileju sagriezt kubiņos. Zemesriekstu sviestu, sinepes, cukuru, rīvētu laima miziņu, čili piparus un ūdeni sablendēt. Pēc garšas pievienot sāli. Apm. 1/4 atlikt, bet pārējā mērcē iemarinēt vistas fileju. Trauku apsegt ar pārtikas plēvi vai vāku un atstāt fileju marinēties apm. 2-3 st.
2
Paprikas iztīrīt no sēklām un sagriezt palielos gabalos. Papriku un zirņu pākstis novārīt 3-4 min. sālsūdenī. Ūdeni uzreiz noliet, dārzeņus apliet ar aukstu ūdeni, lai tie nezaudē krāsu.
3
Dārzeņus, bazilika lapiņas un vistas gaļu pamīšus uzdurt uz koka iesmiņiem. Cept grilpannā vai uz grila 6-8 min, no katras puses.
4
Gatavus kebabus pārlej ar mērci un pasniedz.

Pievienot komentāru