Iesmi zviedru gaumē ar ķiršu mērci
Sastāvdaļas
- 1 kg nedaudz apceptas gaļas
- 200g cūkas vēdera speķa
- 6 lieli sīpoli
- 6 paprikas
- Vorčesteras mērce
-  
- Ķiršu mērcei:
- 1l burka ķiršu kompota
- 1/2 ēd.k kartupeļu cietes
- 0,2l sarkanvīna
- 1 ēd.k citronu sulas
- cukurs
Mūsu kaimiņi zviedri šo gaļas pagatavošanas veidu sauc par savu. Nu labi, lai tā būtu! Bet, nenoliedzami, garšīgi!
Pagatavošana
1
Gaļu sagriež kubiņos, speķi sagriež 3 cm
platās, naža asmens muguras biezuma šķēles.
Nomizotus sīpolus pārdala uz pusēm tā, lai
saknes daļa tiktu pārgriezta un ar rokām
nodala šķēlēs. No dārzeņiem bez paprikas vēl
var izmantot kabačus, tomātus vai šampinjonus,
kurus sagriež šķēlēs. Pamīšus ar atstarpēm uz
iesmiem uzsprauž gaļu, speķi, papriku, sīpolus.
Sākumā uz gala jābūt gaļas gabaliņam. Gatavos
iesmus apkaisa ar sāli, pipariem un uz grila vai pannas
taukos grozot apmēram 10 min. apcep brūnus.
2
Pasniedzot pielej Vorčesteras mērci. Mērcei
uzvāra ķiršu sulu, uztumē ar aukstu ūdenī
iemaisītu cieti, pievieno citronu sulu un
mazliet cukura, uzvāra, ieliek ķiršus bez
kauliņiem. Garšai jābūt viegli skābenai.
Uz iesmiem cepto gaļu pasniedz ar mērci.