Vistu spārniņi asajā tomātu-ābolu marinādē
Sastāvdaļas
- 1 kg vistas spārniņi
- Marinādei:
- 100g konservēti tomāti
- 100g ābolu biezenis
- 1/2 laima sula
- 3 ēdk. sojas mērce
- 2 ēd.k. cukurs
- 1/2 tejk. Tabasco mērce
Pēdējo gadu pētījumi liecina, ka vistas pieradināšana sākusies Dienvidaustrumāzijā - Taizemē un Vjetnamā. Tas noticis pirms vairāk kā 10 000 gadiem. Pirms 5000 gadiem mājas vista sasniedza Eiropu - Seno Grieķiju, Rumāniju, Turciju un Ukrainu. Taču šādu vistu spārniņu pagatavošanas recepti tajos laikos vēl nezināja.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Katlā ar biezu apakšu sajaukt laima sulu un cukuru. Pievienot ābolu biezeni, sasmalcinātus konservētus tomātus, sojas mērci un uzkarsēt, bet nevārīt. Pievienot Tabasco mērci.
2
Spārniņiem nogriezt pirmo falangu. Spārniņus pievienot marinādei, apmaisīt un atstāt uz 2-3 stundām marinēties.
3
Cept spārniņus iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apm. 30 min.