Šašliks.

Ātrais šašliks Kaukāzs

Sastāvdaļas
  • 500 g jēra gaļas
  • 2 vidēji sarkanie sīpoli
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 200 g tomātu
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • 200 g zaļo lociņu
  • 100 g pētersīļu
  • kečups
  • sāls un svaigi malti pipari
Nu jau piknika sezona sākusies. Iekurināt mangali un pagatavot uz oglēm ceptu ēdienu šajā sezonā brīžiem pat ir vieglāk, nekā ņemties virtuvē gar plīti. Tradicionāli tiek gatavots šašliks, bet ko mēs zinām par šo ēdienu? Nu katrs zin, ka šašlika dzimtene ir kaut-kur Mongolijā vai citā valstī, kurā sarunājas kādā no Tjurku valodām (baškīri, osmani, tatāri, turki, uzbeki utt.). Pirmā vārda "šašliks" daļa "šaš" tjurku valodās nozīmē seši. Tātad seši gabaliņi gaļas (nu ja rodas jautājums cik uz iesma tos vajadzētu spraust). Ar laiku, protams, gruzīni un citi Kaukāzā dzīvojošie šīs tradīcijas ir mainījuši un piemērojuši savai gaumei. Katrā ziņā, baudām iespēju gatavot maltīti pie dabas krūts!

Pagatavošana

1
Sagriezt jēra gaļu ~2cm garus gabaliņus un ~1cm biezus. Viegli izklapēt un uz stundu ievietot marinādē (olīveļļa, ripiņās sagriezti sīpoli, sasmalcinātas ķiploka daiviņas, sāls, pipari). Cept uz karstām oglēm.
2
Pirms pasniegšanas pārbērt ar smalki sagrieztiem lociņiem un sakapātiem pētersīļiem.

Pievienot komentāru