Shutterstock

Baltās šokolādes deserts ar rīsiem

Sastāvdaļas
  • 1 ¼ l piena
  • 220 g rīsu
  • 2 mazi āboli
  • 100 g baltās šokolādes
  • 100 g sviesta
  • 60 ml kļavu sīrupa vai medus
  • 55 g pūdercukura
  • 2 ēdk. brūnā cukura
  • 6 cm kanēļa standziņa
  • šķipsniņa malta muskatrieksta
Sildošs deserts ar āboliem, aromātiskiem rīsiem un kanēli.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sviestu sagriez nelielos gabaliņos, ābolus sagriez 5 mm plānās šķēlītēs, šokolādi salauzi gabaliņos.
2
Katliņā uzkarsē pienu, kanēli un muskatriekstu līdz vārīšanās temperatūrai. Samazini uguni līdz minimumam un ļauj katliņa saturam lēnām karst.
3
Citā katliņā ar biezu dibenu liec 40 g sviesta un uz vidējas uguns karsē, līdz sāk veidoties putas. Pievieno rīsus un maisot vāri 3 minūtes vai līdz rīsi kļūst caurspīdīgi.
4
Samazini uguni, pievieno rīsiem kausu (apmēram 125 ml) vārošā piena maisījuma un nepārtraukti maisi ar koka karoti, līdz šķidrums uzsūcas. Turpini pievienot piena maisījumu pa kausam, nepārtraukti maisot un ļaujot šķidrumam uzsūkties pirms nākamā kausa pievienošanas. Tā darbojies aptuveni 35 minūtes, līdz rīsi ir mīksti un krēmīgi.
5
Pievieno šokolādi, pūdercukuru un maisot vāri vēl 2 minūtes, kamēr šokolāde izkūst un saldais ir viendabīgs.
6
Pannā uz vidējas uguns izkausē 60 g sviesta un iemaisi cukuru, pusi kļavu sīrupa vai medus. Liec uz pannas ābolu šķēlītes. apcep no katras puses. Cepšanas beigās tām pārlej atlikušo medu vai kļavu sīrupu.
7
Pasniedz bļodiņās, pāri liekot ābolu šķēlītes.

Pievienot komentāru