Viegli pagatavojamais Ziemassvētku tiramisū
Sastāvdaļas
- Tiramisu pagatavošanai vajadzīgs
- 500 g rikotas siera
- 250 g maskarpones siera
- 2 ēdamk. medus
- 100 ml espreso
- sula no 1 mandarīna (+ miziņas)
- 50 ml iecienīta liķiera (labi derēs mandeļu vai krēma liķieris, bet alkoholu var arī nepievienot)
- 125 g cepumu "Dāmu pirkstiņi"
- 100 g tumšās šokolādes
- 80 g 10% saldā krējuma
- rīvēta šokolāde rotāšanai
Tiramisū ar mandarīniem būs ideāls deserts svētkos. Recepti piedāvā veikalu tīkls "Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni.
Pagatavošana
1
Pagatavo šokolādes glazūru - ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi, pielej saldo krējumu, sildot maisi, līdz masa kļūst viendabīga. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
2
Lielā stikla traukā vienā slānī izkārto cepumus.
3
Samaisi espreso ar mandarīnu sulu un liķieri.
4
Vienmērīgā kārtā aplej “dāmu pirkstiņus” ar espreso maisījumu.
5
Tikpat vienmērīgā kārtā uz dāmu pirkstiņiem uzlej šokolādes glazūru un liec ledusskapī vai saldētavā, lai nedaudz sacietē.
6
Saputo kopā rikotas un maskarpones sieru, medu un pusi no mandarīna miziņām.
7
Siera maisījumu kārto virsū cepumu kārtojumam un izlīdzini.
8
Rotā ar rīvētu šokolādi un mandarīna miziņām.
9
Liec ledusskapī uz dažām stundām (var atstāt uz nakti).