Shutterstock

Creme caramel

Sastāvdaļas
  • 1 l piena
  • 320 g cukura
  • 8 olu dzeltenumi
  • 4 olas
  • 1 vaniļas pāksts
  • 1 tējk. rīvētas citrona miziņas
Creme caramel ir Itālijā ļoti iecienīts deserts – olu un piena pudiņš, kas iekarojis teju visu pasauli. Neraugoties uz smalko nosaukumu, to var vienkārši pagatavot, bet jārēķinās, ka našķoties varēs tikai pēc vairākām stundām, kad tas būs kārtīgi atdzisis. Labi garšo ar sablendētām ogām vai ogu un augļu mērci.

Pagatavošana 10 porcijas

1
Katlā uzvāri pienu ar 120 g cukura. Pievieno gareniski uz pusēm pārgrieztu vaniļas pāksti un citrona miziņas.
2
Lielā bļodā iesit 4 olas un pievieno 8 olu dzeltenumus, ieber 100 g cukura. Ar putojamo slotiņu sakul, bet neputo.
3
Sakultajām olām pielej ļoti karstu piena maisījumu, no kura izņemta vaniļas pāksts, un ar putojamo slotiņu žigli sakul.
4
Katlā ieber 100 g cukura, ielej 50 ml ūdens un uz mērenas uguns karamelizē, bet neļauj sacietēt.
5
Verdošo karameli salej 10 mazās karstumizturīgās veidnēs.
6
Kad karamele sacietē, lej virsū piena un olu maisījumu.
7
Veidnes liec uz cepamplāts, kurā ieliets verdošs ūdens, lai sanāk ūdens pelde. Uzmanīgi ievieto 165 grādus karstā cepeškrāsnī un karsē aptuveni 50 minūtes.
8
Veidnes izņem no krāsns un atdzesē, pēc tam liec ledusskapī vismaz uz 3 stundām.
9
Pirms pasniegšanas ar nazi atdali krēmu no veidnes malām un izgāz uz šķīvja.

Pievienot komentāru