Piparmētru un šokolādes biezenis
Sastāvdaļas
- 250 ml saldā krējuma
- 200 g tumšās šokolādes
- 1–2 ēdk. smalki sakapātu svaigu piparmētru
- piparmētru sīrups
Spēcinošs un salds deserts. Klasiskajā variantā šokolādi samaisa ar saputotu krējumu, taču var arī ar pasniegt biezeni un putukrējumu atsevišķi.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Karsta ūdens peldē sakarsē 4 ēdk. krējuma kopā ar piparmētrām. Pievieno sadrupinātu šokolādi un maisot izkausē. Trauku izņem no ūdens un nedaudz atdzesē.
2
Atlikušo krējumu viegli saputo tā, lai nav pavisam stingrs. Ja vēlies, pievieno dažus pilienus piparmētru sīrupa.
3
Putukrējumu iecilā šokolādes biezenī un uz 2–3 stundām ieliec ledusskapī. Izrotā ar piparmētras lapiņām.