Shutterstock

Biezpiena sacepums ar mandarīniem 2

Sastāvdaļas
  • 500 g vājpiena biezpiena
  • 400 g mandarīnu
  • 75 g mannas
  • 50 g mīksta sviesta
  • 50 g cukura
  • 50 g pūdercukura + pūdercukurs pārkaisīšanai
  • 3 olas
  • 1 citrona sula
  • taukvielas veidnei
  • sāls
Mandarīnu vietā der gan apelsīnu gabaliņi, gan jebkuras mūsu pašu sulīgās ogas.

Pagatavošana 80 porcijas

1
Mandarīnus nolobi un sadali daiviņās. Atdali balto plēvīti.
2
Olu baltumus atdali no dzeltenumiem un kopā ar šķipsniņu sāls viegli saputo. Turpini putot un pakāpeniski iesijā cukuru, līdz izveidojas stingras putas.
3
Sviestu saputo ar pūdercukuru un citrona sulu. Pa vienam ieputo olu dzeltenumus. Iemaisi biezpienu un mannu.
4
Uzmanīgi iecilā saputoto baltumu.
5
Pildi ietaukotā sacepumu veidnē. Virsū kārto mandarīnu gabaliņus.
6
Liec 175 grādu karstā cepeškrāsnī un cep aptuveni 50 minūtes. Gatavu pārkaisi ar pūdercukuru.

Skatīt visus komentārus