Ķeizara pankūkas, saplucinātās
Sastāvdaļas
- 400 ml piena
- 180 g miltu
- 80 g cukura
- 40 g sviesta
- 40 g rozīņu
- 4 olas
- 1 citrons
- 1 paciņa vaniļas cukura
- pūdercukurs
- sāls
Šī ir klasiska austriešu virtuves recepte, kurai katrā reģionā ir nelielas atšķirības, tomēr tas netraucē katram uzskatīt savu recepti par vispareizāko. Taču galvenais – šīs saplucinātās pankūkas garšo lieliski! P.s. Šādam mīklas daudzumam ir nepieciešama diezgan liela panna. Ja panna nav liela, tad labāk sadalīt mīklu divās daļās un arī cept pa daļām.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Olu baltumus atdali no dzeltenumiem. Citronam norīvē miziņu.
2
Pienu sakul ar miltiem, vaniļas cukuru, citrona miziņu un šķipsniņu sāls, lai izveidojas gluda mīkla. Iekul olu dzeltenumus.
3
Olu baltumus kopā ar pusi cukura saputo gandrīz stingrās putās. Trešdaļu olbaltuma putu iekul mīklā, pārējo uzmanīgi iecilā.
4
Pannā ar karstumizturīgu rokturi izkausē sviestu un vienmērīgi iepildi mīklu.
5
Pārkaisi ar rozīnēm un uz lēnas uguns cep 1 minūti. Pēc tam liec pannu 180 grādu karstā cepeškrāsnī un cep aptuveni 10 minūtes.
6
Pankūku sadali 3 sloksnēs un ar lāpstiņu un dakšiņu apgriez uz otru pusi.
7
Liec uz plīts un cep vēl pāris minūtes. Saplucini nelielos gabalos un pabīdi malā.
8
Brīvajā pannas daļā ieber atlikušo cukuru un karamelizē. Uzmanīgi samaisi ar pankūkas gabaliņiem un pārkaisi ar pūdercukuru.