Shutterstock.com

Aveņu un persiku trifle

Sastāvdaļas
  • 1 glāze aveņu
  • 1 persiks (vai 2 aprikozes)
  • ½ glāzes cukura
  • 250 ml saldā krējuma
  • 200 g gatava biskvīta (vai līdzīgu cepumu)
  • 30 ml brendija
  • piparmētru lapiņas
Trifle ir angļu virtuvei raksturīgs deserts, kas sastāv no vairākām kārtām: olu dzeltenuma, cukura un piena krēma, ogām un augļiem vai ievārījuma, biskvīta un putukrējuma. Biskvītu turklāt mēdz samitrināt ar alkoholu. Šim desertam ir sena vēsture, laika gaitā sastāvdaļas, saprotams, mainījušās, un mūsdienīgā versija radusies 18. gadsimta vidū. Savukārt globalizācijas laikmetā pavāri šo saldēdienu gatavo no visa, kas vien pieejams, taču ievērojot kārtu principu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Persiku sagriez gabaliņos. Kopā ar avenēm kārto deserta trauciņos.
2
Biskvītu sagriez mazos gabaliņos un kārto uz ogām. Apslaki ar brendiju.
3
Krējumu ar cukuru saputo stingrās putās un liec uz ogām.
4
Izrotā ar piparmētru lapiņām un avenēm.

Pievienot komentāru