Aveņu krēms
Sastāvdaļas
- 300 g aveņu
- 80 g cukura
- 80 g mīksta sviesta
- 2 olas
- 2 olu dzeltenumi
Svaigu aveņu vietā pavisam labi noder arī saldētas.
Pagatavošana
1
Avenes ieber mazā katliņā, liec uz uguns un uzvāri, lai sāk suloties. Izberz caur sietiņu, lai atdalītu sēklas.
2
Citā katliņā viegli pakausē sviestu, pievieno cukuru, olas un olu dzeltenumus un sakul viendabīgā konsistencē.
3
Pievieno aveņu biezeni un vēlreiz sakul.
4
Liec uz pavisam lēnas uguns vai karsta ūdens peldē un, nepārtraukti maisot, karsē (bet neuzvāri!), līdz krēms sabiezē.
5
Pildi burciņās un uzglabā ledusskapī.