Shutterstock

Ķiršu zupa

Sastāvdaļas
  • 450 g ķiršu bez kauliņiem (vari izmantot arī saldētus)
  • 750 ml ūdens
  • 50 g ķiršu liķiera
  • 100 g sviesta
  • 1,5 ēdk. miltu
  • 1/2 bagetes
  • cukurs
Ķiršu zupa ir populāra Polijā, Ungārijā un Vācijā. Tur to pasniedz kā desertu, kuru grezno ar salda putukrējuma pikuci.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Katliņā izkausē 50 g sviesta. Noņem no uguns, lai nesabrūnē, iemaisi miltus. Liec atpakaļ uz uguns un maisot pielej ūdeni. Uzvāri. Izmaisi, lai nebūtu kunkuļu. Pieliec ķiršus un liķieri, saldini pēc patikas. Uz mazas uguns vāri 30 minūtes.
2
Kamēr zupa vārās, sagriez bageti šķēlēs un palikušajā sviestā pannā apcep no abām pusēm viegli zeltainu. Pasniedzot šķīvī liec dažas bagetes šķēles un lej virsū zupu.

Pievienot komentāru