Shutterstock

Bumbieri sarkanvīna mērcē

Sastāvdaļas
  • 750 ml Itālijas sarkanā vīna
  • 4 lieli bumbieri
  • 125 g cukura
  • 1 standziņa kanēļa
  • 4 krustnagliņas
  • 1 citrona miziņa
  • 2 mazas lauru lapiņas
Šo saldo ēdieni īpaši iecienījuši Itālijā. Taču tas piestāv arī mūsu ziemeļnieciskajam reģionam. Saldi bumbieri aromātiskā sarkanvīna mērcē smaržo pēc svētkiem! Var izvēlēties brūno cukuru, pievienot kardamonu, piparu graudus, ingveru vai apelsīna miziņu. No vīniem vislabāk izvēlēties tradicionālo itāliešu sauso sarkanvīnu. Ja lietosi baltvīnu, bumbieri saglabās savu dabisko krāsu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Bumbierus nomizo, ar kātiņiem uz augšu saliec dziļā pannā vai katliņā. Pilnīgi nogatavojušies bumbieri labāk uzsūks vīnu nekā pusgatavi.
2
Bumbieriem pārkaisi cukuru, pārlej vīnu, pievieno krustnagliņas, lauru lapas, kanēļa standziņu, citrona miziņas. Vīnu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un karsē 40-50 minūtes uz mazas uguns.
3
Bumbierus pa vienam izņem no vīna un liec uz šķīvīšiem. Vīnu vēl pakarsē, lai mērce kļūst biezāka, un pārlej bumbieriem.

Pievienot komentāru