Shutterstock

Lazdu riekstu krēms

Sastāvdaļas
  • Pamatreceptei tev vajadzēs:
  • 800 g izlobītu lazdu riekstu
  • 20–50 ml eļļas ar neitrālu garšu
  • 80–100 g cukura
  • 30 g kakao pulvera
Labāks par veikala, jo pašu gatavots un ar daudz labāku sastāvu. Receptes beigās pievienoti varianti, kā šādu krēmu garšu dažādot. Krēmu var smērēt ne tikai uz maizītēm, liec to klāt pie rīta putras vai ēd ar pankūkām.

Pagatavošana

1
Riekstus uzber uz lielas plāts ar cepampapīru, liec 160 grādu karstā cepeškrāsnī un cep aptuveni 10 minūtes, līdz brūnā miziņa saplaisā.
2
Izņem laukā, nedaudz atdzesē, lai var paņemt rokās. Pa porcijām uzber uz dvieļa, saņem galus kopā un ar plaukstām rīvē, lai noberztu brūno miziņu.
3
Notīrītos riekstus nelielās porcijās ber virtuves kombainā vai citā smalcinātājā un kapā. Lai atvieglotu smalcināšanu, lēnām lej klāt eļļu.
4
Tiklīdz maisījums kļūst krēmīgs, no riekstiem pašiem sāk izdalīties eļļa, un papildus tā vairs nav vajadzīga.
5
Kad rieksti sasmalcināti krēmā, iemaisi cukuru un kakao. Ja gribi izteiktāku šokolādes garšu, pievieno vairāk kakao.
6
Lazdu riekstu krēma varianti ■ Pikantais. Iemaisi krēmā 1 tējk. maltu čili piparu. Der arī gatavā Tabasco mērce. ■ Ar ruma garšu. Piepilini dažus pilienus konditorejas izstrādājumiem paredzētās ruma esences vai iemaisi 10–15 ml kvalitatīva ruma (ap 50 %). ■ Ar kafijas aromātu. Iemaisi 1 tējk. kvalitatīvas šķīstošās kafijas pulvera (ne granulu) vai 1 tasīti ļoti stipras espresso kafijas.

Pievienot komentāru