Shutterstock

Mango, bumbieru un ingvera drumstalu sacepums

Sastāvdaļas
  • 500 g bumbieru, nomizotu, serdes izņemtas, sagriezti biezās šķēlēs
  • 2 mango, nomizoti un sagriezti lielos gabalos
  • Gabaliņš ingvera saknes, smalki sagriezts
  • 1 ēdk. cukura
  • Drumstalām:
  • 170 g miltu
  • 80 g cukura
  • 80 g sviesta
  • 80 g sadrupinātu pekanriekstu vai valriekstu
Saldo ieteicams pasniegt siltu ar plombīra saldējumu. Taču arī atdzisis tas garšos lieliski.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Liec bumbierus katliņā kopā ar cukuru un 4 ēdk. ūdens. Vāri uz mazas uguns 5 minūtes, līdz bumbieri kļūst tikko mīksti. Noņem katliņu no uguns, pieber mango un ingveru, apmaisi. Salej augļus ne pārāk dziļā karstumizturīgā traukā un ļauj atdzist.
2
Ieberzē sviestu miltos, iemaisi cukuru un riekstus, līdz izveidojas drumstalas. Pārkaisi augļus ar iegūtajām drumstalām un cep 180 grādos 30 minūtes līdz virspuse apbrūnējusi.

Pievienot komentāru