Grilēti āboli

Sastāvdaļas
  • 2–3 stingrus ābolus (kas karsējot saglabā formu),
  • mazliet eļļas cepšanai
  • Marinādei:
  • 1 glāzi apelsīnu sulas
  • 2 ēdk. medus
  • 2 ēdk. svaigu piparmētru
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta (vai sēkliņas no mazas vaniļas pāksts)
  • 1 tējk. svaiga rīvēta ingvera
Labi saderēs ar saldējumu vai saldo biezpiena krēmu.

Pagatavošana

1
Veselam ābolam izņem serdi, horizontāli sagriez 3–4 šķēlēs (aptuveni 1–1,5 cm biezās).
2
Sajauc marinādes sastāvdaļas, liec ābolus marinādē, apsedz, ļauj savilkties garšām 1–2 stundas.
3
Grilē, apziestus ar eļļu, no katras puses aptuveni 3 minūtes. Liec uz šķīvja un pārslaki ar marinādi.

Pievienot komentāru