Grilēti āboli
Sastāvdaļas
- 2–3 stingrus ābolus (kas karsējot saglabā formu),
- mazliet eļļas cepšanai
- Marinādei:
- 1 glāzi apelsīnu sulas
- 2 ēdk. medus
- 2 ēdk. svaigu piparmētru
- 1 tējk. vaniļas ekstrakta (vai sēkliņas no mazas vaniļas pāksts)
- 1 tējk. svaiga rīvēta ingvera
Labi saderēs ar saldējumu vai saldo biezpiena krēmu.
Pagatavošana
1
Veselam ābolam izņem serdi, horizontāli sagriez 3–4 šķēlēs (aptuveni 1–1,5 cm biezās).
2
Sajauc marinādes sastāvdaļas, liec ābolus marinādē, apsedz, ļauj savilkties garšām 1–2 stundas.
3
Grilē, apziestus ar eļļu, no katras puses aptuveni 3 minūtes. Liec uz šķīvja un pārslaki ar marinādi.