Baklažānu rullīši ar jogurtu un riekstiem

Sastāvdaļas
  • 1 baklažāns (apm. 250g)
  • 200g Fetaki siers
  • 150g grieķu jogurts
  • 150g zemesrieksti
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • kaltētas garšvielas (piem,. oregano, baziliks, timiāns)
  • eļļa cepšanai
  • sāls
Pētnieki novērojuši, ka cilvēka organisms nespējot uzņemt vairāk par 100g riekstu vienā ēšanas reizē. Tāpēc ar šo maltīti noteikti jāpadalās. Turklāt, labas receptes taču nesāksim pēkšņi slēpt :)

Pagatavošana 6 porcijas

1
Baklažānu sagriež plānās šķēlītēs, pārliek bļodā, viegli pārkaisa ar sāli, kaltētām garšvielām un pielej olīveļļu. Apmaisa. Baklažānus cep uz grila no abām pusēm.
2
Kamēr baklažani cepās, gatavo pildījumu. Riekstus sasmalcina (ne pārāk smalki). Sieru samīca ar dakšu, pievieno jogurtu, smalki sakapātu ķiploku, riekstus (atstājot mazliet riekstus dekoram) un samaisa.
Uz katras baklažāna šķelītes pa vidu liek pa vienai pilnai tējkarotei ar pildījumu un malas no abām pusēm uzloka uz augšu. Gatavus rullīšus kārto uz paplātes.
3
Dekorē ar riekstiem.

Pievienot komentāru