Rīvētās kartupeļu pankūkas
Sastāvdaļas
- 1 kg kartupeļu
- 1 tējk. sasmalcinātu timiāna lapiņu
- 1 tējk. sāls
- ½ tējk. maltu piparu
- eļļa cepšanai
Šīs pankūkas var ēst gan vegāni, gan tie, kas izvairās no glutēna.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Kartupeļus nomizo un sarīvē uz smalkās dārzeņu rīves; ja ir sulu spiede, vari izmantot to. Liec masu sietā un notecini sulu bļodā. Kad sula mazliet pastāvējusi, to nolej, bet apakšā nogulsnējušos cieti pievieno kartupeļu masai.
2
Rīvētajos kartupeļos iejauc sāli, piparus un timiānu. Masu pa karotei liec uz pannas un cep pankūkas no abām pusēm gaiši brūnas.