Shutterstock

Babaganušs

Sastāvdaļas
  • 3 baklažāni
  • 1 citrons
  • 100 ml olīveļļas
  • 50 g tahini pastas
  • 2 daiviņas ķiploka
Babaganušs (angliski – baba ghanoush) ir Tuvo Austrumu ēdiens, ko līdzīgi humusam pasniedz uzkodā kopā ar dažādu veidu maizi, marinējumiem vai svaigiem dārzeņiem.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Baklažānus sadursti un cep uz grila, palaikam apgrozot, aptuveni pusstundu. Miziņai jābūt nomelnējušai, iekšpusei ļoti mīkstai.
2
Izkasi baklažānu mīkstumu sietā un ļauj notecēt liekajai sulai.
3
Baklažānu pārliec bļodā, pievieno 1 tējk. rīvētas citrona miziņas un ķiploku, tahini, nedaudz sāls un pusi eļļas. Intensīvi kul ar putotāju vai dakšiņu. Nepārtraucot putot, lēni lej klāt atlikušo olīveļļu. Masu vajadzētu uzputot gaišu un krēmīgu. Pārliec pasniedzamajā traukā un pārkaisi ar zaļumiem.

Pievienot komentāru