Shutterstock

Rudens dārzeņu čipsi

Sastāvdaļas
  • 800 g rudens dārzeņu (burkāni, sarkanās bietes, pastinaki)
  • 800 g kartupeļu
  • eļļa cepšanai
  • čili sāls
Čili sāls: maltus čili piparus samaisi ar sāli tādā pikantuma proporcijā, kāda labāk tīk. Vari sajaukt arī rupjo jūras sāli ar veikalā nopērkamajām čili pārslām vai sadrupinātām kaltētām čili pākstīm un iebērt garšvielu dzirnaviņās. Abi varianti lieliski der uzbēršanai vai uzmalšanai uz čipsiem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Dārzeņus nomizo un sagriez ļoti plānās šķēlītēs. Vēl labāk, ja tos var saēvelēt šķēlītēs.
2
Ieber lielā bļodā, viegli apslaki ar olīveļļu un pārkaisi ar sāli. Saudzīgi samaisi.
3
Izklāj plāti ar cepampapīru un vienā kārtā liec uz tās dārzeņu šķēles.
4
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai un liec tajā dārzeņus. Cep līdz sev tīkamam kraukšķīgumam.
5
Ja vēlies, pārkaisi ar maltiem pipariem vai citām garšvielām.

Pievienot komentāru