Pikantie daikona salāti
Sastāvdaļas
- 400 g daikona
- 2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
- 2 tējk. cukura
- 1 smalki sakapāts pavasara sīpoliņš ar lokiem
- 1 ēdk. maiga baltvīna etiķa vai rīsu etiķa
- 1 tējk. čili pārslu
- 1 tējk. sāls
Par balto redīsu dēvētais daikons der šiem salātiem labāk nekā parastie redīsi, jo ir vieglāk sagriežams un ar saldenāku garšu. Ja pasniedz piedevās, ar šo daudzumu pietiek 4 personām, ja pasniedz kā atsevišķus salātus, pietiek 2 personām.
Pagatavošana
1
Redīsu nomizo un sagriez 5 cm garos salmiņos. Samaisi ar sāli un atstāj, lai 10 minūtes sulojas.
2
Pēc tam izspied šķidrumu, cik vien iespējams.
3
Redīsus samaisi ar pārējiem produktiem.