Shutterstock

Pikantie daikona salāti

Sastāvdaļas
  • 400 g daikona
  • 2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas
  • 2 tējk. cukura
  • 1 smalki sakapāts pavasara sīpoliņš ar lokiem
  • 1 ēdk. maiga baltvīna etiķa vai rīsu etiķa
  • 1 tējk. čili pārslu
  • 1 tējk. sāls
Par balto redīsu dēvētais daikons der šiem salātiem labāk nekā parastie redīsi, jo ir vieglāk sagriežams un ar saldenāku garšu. Ja pasniedz piedevās, ar šo daudzumu pietiek 4 personām, ja pasniedz kā atsevišķus salātus, pietiek 2 personām.

Pagatavošana

1
Redīsu nomizo un sagriez 5 cm garos salmiņos. Samaisi ar sāli un atstāj, lai 10 minūtes sulojas.
2
Pēc tam izspied šķidrumu, cik vien iespējams.
3
Redīsus samaisi ar pārējiem produktiem.

Pievienot komentāru