Fritēti saldie kartupeļi ar karija un ķiploku mērci
Sastāvdaļas
- 900 g saldo kartupeļu
- saulespuķu eļļa
- 2 timiāna zariņi
- sāls
- Mērcei
- 300 g jogurta
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 tējk. karija pulvera
- 1 tējk. citrona sulas
- sāls, malti melnie pipari
Kartupeļu stienīšus tikpat labi var izcept arī cepeškrāsnī. Gardi sanāk, ja saulespuķu eļļas vietā lieto kokoseļļu.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Saldos kartupeļus nomizo un sagriez plānos stienīšos.
2
Dziļā pannā sakarsē eļļu, pa porcijām liec iekšā kartupeļus un apcep zeltainus.
3
Ar putu smeļamo karoti izņem, liec uz papīra dvieļa un pārkaisi ar sāli un sakapātu timiānu.
4
Bļodiņā sakul jogurtu ar kariju, citrona sulu, sāli un pipariem un caur spiedi piespied ķiplokus.