Shutterstock

Fritēti saldie kartupeļi ar karija un ķiploku mērci

Sastāvdaļas
  • 900 g saldo kartupeļu
  • saulespuķu eļļa
  • 2 timiāna zariņi
  • sāls
  • Mērcei
  • 300 g jogurta
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. karija pulvera
  • 1 tējk. citrona sulas
  • sāls, malti melnie pipari
Kartupeļu stienīšus tikpat labi var izcept arī cepeškrāsnī. Gardi sanāk, ja saulespuķu eļļas vietā lieto kokoseļļu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Saldos kartupeļus nomizo un sagriez plānos stienīšos.
2
Dziļā pannā sakarsē eļļu, pa porcijām liec iekšā kartupeļus un apcep zeltainus.
3
Ar putu smeļamo karoti izņem, liec uz papīra dvieļa un pārkaisi ar sāli un sakapātu timiānu.
4
Bļodiņā sakul jogurtu ar kariju, citrona sulu, sāli un pipariem un caur spiedi piespied ķiplokus.

Pievienot komentāru