Shutterstock

Krupeņiks

Sastāvdaļas
  • 4 glāzes griķu putras
  • 2 glāzes biezpiena, izrīvēta caur sietu
  • ½ glāzes skābā krējuma
  • 2 olas
  • 2–3 ēdk. sviesta
  • rīvmaize
  • cukurs un sāls – pēc garšas
Iecienīts ēdiens arī Latgalē. Griķu vietā var ņemt arī miežu putraimus.

Pagatavošana

1
Lielā bļodā liec uzirdinātu griķu putru, biezpienu, viegli sakultas olas, sviestu, cukuru sāli un visu rūpīgi samaisi.
2
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko un pēc tam izkaisi ar rīvmaizi cepamtrauku, liec tajā griķu un biezpiena masu, izlīdzini, pārzied ar krējumu un liec cepties. Gatavs, kad virsiņa krāsojas brūna.

Pievienot komentāru