Shutterstock

Griķi dārzeņu mērcē

Sastāvdaļas
  • 200 g griķu
  • 4–5 tomāti
  • 2 sarkanās vai dzeltenās paprikas pākstis
  • 2 sīpoli
  • 1 puravs
  • 4 ēdk. eļļas
  • 1 ēdk. sojas mērces
  • 250 ml dārzeņu buljona
  • sāls
Dārzeņu mērci vari papildināt ar sakapātiem zaļumiem vai arī padarīt to mazliet pikantāku ar maltu aso papriku vai maltiem čili pipariem. Ar griķiem labi sader arī karija pulveris.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Griķus ber verdošā sālsūdenī un izvāri mīkstus.
2
Tomātus, iztīrītas paprikas un nomizotus sīpolus sagriez gabaliņos, notīrītu puravu – plānās ripiņās.
3
Dziļā pannā sakarsē eļļu, ieber sīpolus, puravus un papriku un pāris minūtes pasautē. Tad pievieno tomātus, buljonu, sojas mērci un sautē vēl 5–7 minūtes. Iemaisi gatavos griķus.

Pievienot komentāru