Dārzeņu asorti
Sastāvdaļas
- 900 g kāpostu
- 800 g baklažānu
- 800 g stingru tomātu
- 400 g pākšu pupiņu
- 300 g sarkano paprikas pākšu
- 200 g burkānu
- 150 g svaiga koriandra
- 150 g svaigu diļļu
- 50 g ķiploku
- 1 svaiga sarkanā čili pāksts
- 100 g sāls
- 2 l ūdens
Dārzeņu maisījumu pirms likšanas galdā papildina ar sakapātiem sīpoliem un labu eļļu.
Pagatavošana
1
Kāpostus sagriez strēmelēs, tomātus – šķēlēs, pākšu pupiņas – gabalos, iztīrītu papriku – arī strēmelēs, nomizotus burkānus – salmiņos. Nomizotus ķiplokus sagriez šķēlītēs. Zaļumus rupji sakapā.
2
Baklažānus sagriez ripās, ber verdošā sālsūdenī un vāri 3–4 minūtes, pēc tam nokās.
3
Lielā traukā liec kārtās dārzeņus un zaļumus, pēc tam samaisi.
4
Ūdenī ieber sāli un vāri, līdz sāls pilnībā izšķīst. Verdošu pārlej dārzeņiem un uzliec slogu. Atstāj istabas temperatūrā.
5
Katru dienu noņem putas un ar koka karotes kātu vairākās vietās iebaksti līdz trauka dibenam, lai iznāk laukā gaiss.
6
Kad putas un burbulīši vairs neveidojas, nolej sālījumu. Dārzeņus saliec trīslitru burkā vai citā piemērotā traukā un viegli pieblietē.
7
Nolieto sālījumu izkās caur marli un pārlej dārzeņiem. Uzliec vieglu vāku un uzglabā ledusskapī vai aukstā pagrabā.