Shutterstock

Baklažānu biezenis jeb baba ganoush

Sastāvdaļas
  • 2 lieli baklažāni
  • 1 ēdk. Olīveļļa
  • 0,5 glāzes sezama eļļas
  • 2 lielu citronu sula
  • 1 ēdk. Sasmalcinātu pētersīļu
  • Sāls, malti melnie pipari
  • 1 tējk. Paprikas pulvera
Tuvo austrumu virtuves neatņemama sastāvdaļa ir baklažānu biezenis, kuru tur lieto gluži tāpat kā humusu, tajā mērcē čipsus, grauzdiņus, ziež uz maizes, aizdara lapu salātus, kā arī ēd klāt pie kuskusa vai rīsu ēdieniem

Pagatavošana

1
Ar asu nazi pāršķeļ baklažānu uz pusēm, ieziež ar eļļu un cep cepeškrāsnī, līdz baklažānam ir mīksts vidus un kraukšķīga maliņa.
2
Izņem no krāsns, nomizo. Mīkstumam pievieno garšvielas, zaļumu un sablenderē vai ar dakšiņu saspaida viendabīgā masā.

Pievienot komentāru