Shutterstock

Turku zirņu karijs

Sastāvdaļas
  • 800 g konservētu turku zirņu
  • 400 g konservētu tomātu gabaliņu savā sulā
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 2 sīpoli
  • 1 ēdk. eļļas
  • 1 ēdk. maltas kurkumas
  • 1 tējk. maltu čili piparu
  • 1 tējk. maltas saldās paprikas
  • 1 ½ tējk. maltu romiešu ķimeņu
  • 1 ½ tējk. malta koriandra
  • sāls
Vārds karijs ir atvasināts no tamilu vārda karhi vai kari – tā Dienvidindijā dēvē sautējumus, zupas un biezas mērces. Tā nu ir iegājies, ka pie mums ar vienu un to pašu vārdu apzīmē gan ēdienu, gan garšvielu maisījumu, kura sastāvā mēdz būt vismaz septiņas vai desmit, dažkārt pat divdesmit un vēl vairāk garšvielu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Nomizotus sīpolus sagriez plānās ripiņās, ķiplokus viegli saspaidi. Turku zirņus ieber caurdurī, noskalo aukstā ūdenī un rūpīgi notecini.
2
Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un ķiplokus un maisot pāris minūtes pasautē. Pievieno garšvielas un turpini sautēt vēl 2–3 minūtes.
3
Iemaisi tomātus un zirņus un uz mazas uguns vāri aptuveni 20 minūtes. Ja vajag, pievieno vēl garšvielas.

Pievienot komentāru