Shutterstock

Svaigie baklažānu un paprikas ikri

Sastāvdaļas
  • 3 lieli baklažāni
  • 3 lielas paprikas pākstis
  • 1 liels tomāts
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • smalki sakapāti pētersīļi un koriandrs
  • sāls, malti melnie pipari
  • saulespuķu eļļa
Pateicoties koriandram, šī ir aromātiska piedeva, kas ļoti labi garšo svaiga. Protams, to var arī konservēt – vai nu uzreiz iepildīt burkās un pasterizēt aptuveni 85 grādu temperatūrā, vai arī vārīt vismaz stundu un tad pildīt burkās; šādā gadījumā vairs nav jāpasterizē.

Pagatavošana

1
Baklažānus pārgriez gareniski uz pusēm, papriku – arī un iztīri sēklas.
2
Liec uz plāts, sadursti ar dakšiņu, apzied ar eļļu, liec 180 °C karstā cepeškrāsnī un cep 20–30 minūtes. Izņem laukā un atdzesē.
3
Tomātu blanšē verdošā ūdenī, novelc miziņu un mīkstumu smalki sakapā. Arī sīpolu un ķiplokus sakapā.
4
Ceptajiem dārzeņiem arī atdali miziņu. Mīkstumu sablendē (katru atsevišķi).
5
Samaisi visus dārzeņus, pievieno sāli un piparus pēc garšas, iemaisi vēl kādu karoti eļļas un zaļumus.
6
Pa nakti ieliec ledusskapī, lai garšas savelkas.

Pievienot komentāru