Shutterstock

Krāsnī cepti kartupeļi ar bazilika un siera cepurīti

Sastāvdaļas
  • 1 kg vidēji lielu jauno kartupeļu
  • 2 lielas bazilika buntītes
  • 100 g rīvēta Parmas siera
  • 6 ēdk. eļļas
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • malti pipari
  • rupjā jūras sāls
  • eļļa cepšanai
Ļoti vienkārši un ātri pagatavojams ēdiens, ko vienlīdz labi var baudīt gan vienu pašu kopā ar glāzi baltvīna, gan kā piedevu maigai, grilētai, ar garšvielām nepiesātinātai gaļai. Arī auksti kartupeļi neko nezaudē no garšas burvības.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kartupeļus ar visu mizu rūpīgi nomazgā, nosusini un pārgriez gareniski uz pusēm. Pusītes ar griezuma vietu uz leju liec uz ieeļļotas plāts, ievieto līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.
2
Baziliku noskalo aukstā ūdenī, rūpīgi nosusini, sakapā. Pievieno rīvēto sieru un eļļu un samaisi. Pieber piparus.Ķiploka daiviņas nomizo un sagriez plānās šķēlītēs.
3
Uz kartupeļu pusītēm liec ķiploka daiviņas un bazilika maisījumu. Kārto uz plāts, liec cepeškrāsnī un cep 5-10 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisi ar rupjo jūras sāli.

Pievienot komentāru