Shutterstock

Grilētu dārzeņu ikri, saukti arī par horovacu

Sastāvdaļas
  • 500 g mazu baklažānu
  • 400 g paprikas pākšu
  • 350 g stingru tomātu
  • 100 g sīpolu
  • 6–8 ķiploka daiviņas
  • 1 ēdk. smalki sakapātu diļļu
  • 1 ēdk. smalki sakapātu pētersīļu
  • 1 ēdk. smalki sakapāta koriandra
  • sāls, malti melnie pipari, šķipsniņa cukura
Patiesībā tas ir universāls ēdiens – gan sātīgi salāti, ēdami vieni paši, gan piedeva, kas brīnišķīgi sader ar šašliku un citām ceptām gaļā, ar grilētu zivi un vienkārši – ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem. Var likt arī uz maizītes.

Pagatavošana

1
Veselus baklažānus uzdur uz iesma un izcep uz oglēm mīkstus. Veselus tomātus un paprikas pākstis liec uz restītēm un arī apcep mīkstus.
2
Dārzeņus mazliet atdzesē, pēc tam tiem novelc miziņas. Mīkstumu sagriez mazos gabaliņos.
3
Sīpolus un ķiplokus nomizo. Sīpolus sagriez smalkos gabaliņos, ķiplokus sīki sakapā.
4
Visus dārzeņus un zaļumus pildi lielā bļodā, pieber sāli, piparus un šķipsniņu cukura un rūpīgi samaisi.

Pievienot komentāru