Makaroni ar dārzeņiem un sieru
Sastāvdaļas
- 400 g vārītu makaronu
- 300 g plānu cukurzirņu pākšu
- 150 g fetas tipa siera
- 30 g sviesta
- 2 sarkanās paprikas pākstis
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 neliels citrons
- 3 ēdk. eļļas
- 2 ēdk. sakapātu pavasara sīpoliņu
- 1 ēdk. sakapātu pētersīļu
- 1 ēdk. šķidra medus
- sāls, malti pipari
Šis ir labs variants, kā garšīgi izmantot arī no iepriekšējās ēdienreizes pāri palikušos makaronus.
Pagatavošana
1
Iztīrītu papriku sagriez gabaliņos, nomizotus ķiplokus sakapā. Lielākas zirņu pākstis pārgriez uz pusēm, mazās atstāj veselas.
2
Citronam norīvē miziņu, tad citronu pārgriez uz pusēm un izspied sulu.
3
Lielā pannā sakarsē eļļu, ieber papriku un apcep. Pievieno zirņus un maisot cep vēl 5 minūtes. Pieber sīpoliņus un ķiplokus un cep vēl pāris minūtes. Pārkaisi ar sāli un pipariem un izņem no pannas.
4
Pannā izkausē sviestu, ieliec makaronus un maisot apcep. Pievieno medu, citrona miziņas un sulu.
5
Iemaisi dārzeņus un pētersīļus, pieber sāli un piparus.