Shutterstock

Makaroni ar dārzeņiem un sieru

Sastāvdaļas
  • 400 g vārītu makaronu
  • 300 g plānu cukurzirņu pākšu
  • 150 g fetas tipa siera
  • 30 g sviesta
  • 2 sarkanās paprikas pākstis
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 neliels citrons
  • 3 ēdk. eļļas
  • 2 ēdk. sakapātu pavasara sīpoliņu
  • 1 ēdk. sakapātu pētersīļu
  • 1 ēdk. šķidra medus
  • sāls, malti pipari
Šis ir labs variants, kā garšīgi izmantot arī no iepriekšējās ēdienreizes pāri palikušos makaronus.

Pagatavošana

1
Iztīrītu papriku sagriez gabaliņos, nomizotus ķiplokus sakapā. Lielākas zirņu pākstis pārgriez uz pusēm, mazās atstāj veselas.
2
Citronam norīvē miziņu, tad citronu pārgriez uz pusēm un izspied sulu.
3
Lielā pannā sakarsē eļļu, ieber papriku un apcep. Pievieno zirņus un maisot cep vēl 5 minūtes. Pieber sīpoliņus un ķiplokus un cep vēl pāris minūtes. Pārkaisi ar sāli un pipariem un izņem no pannas.
4
Pannā izkausē sviestu, ieliec makaronus un maisot apcep. Pievieno medu, citrona miziņas un sulu.
5
Iemaisi dārzeņus un pētersīļus, pieber sāli un piparus.

Pievienot komentāru