Shutterstock

Aukstā gurķu zupa ar dillēm un garnelēm

Sastāvdaļas
  • 2 lieli salātu gurķi
  • 400 ml dārzeņu buljona
  • 300 g dabīgā jogurta
  • 200 g lietošanai gatavu garneļu
  • 2 ēdk. sakapātu diļļu
  • 1 smalki sakapāts sīpols
  • ½–1 tējk. maltu romiešu ķimeņu
  • malti pipari, sāls
Klasiska aukstā zupa, kas iecienīta Viduseiropas zemēs. To var papildināt ar citiem zaļumiem, piemēram, pētersīļiem, maurlociņiem vai estragonu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Nomizotus gurķus pārgriez gareniski uz pusēm, pēc tam sagriez mazos gabaliņos un ieber lielā bļodā. Pielej aukstu buljonu un jogurtu un samaisi.
2
Pieber dilles un garšvielas un uz stundu ieliec ledusskapī.
3
Lej zupu bļodiņās. Atsevišķos trauciņos pasniedz klāt sīpolus un garneles.

Pievienot komentāru