Aukstā gurķu zupa ar dillēm un garnelēm
Sastāvdaļas
- 2 lieli salātu gurķi
- 400 ml dārzeņu buljona
- 300 g dabīgā jogurta
- 200 g lietošanai gatavu garneļu
- 2 ēdk. sakapātu diļļu
- 1 smalki sakapāts sīpols
- ½–1 tējk. maltu romiešu ķimeņu
- malti pipari, sāls
Klasiska aukstā zupa, kas iecienīta Viduseiropas zemēs. To var papildināt ar citiem zaļumiem, piemēram, pētersīļiem, maurlociņiem vai estragonu.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Nomizotus gurķus pārgriez gareniski uz pusēm, pēc tam sagriez mazos gabaliņos un ieber lielā bļodā. Pielej aukstu buljonu un jogurtu un samaisi.
2
Pieber dilles un garšvielas un uz stundu ieliec ledusskapī.
3
Lej zupu bļodiņās. Atsevišķos trauciņos pasniedz klāt sīpolus un garneles.