Rudens salāti
Sastāvdaļas
- 4 āboli
- 2 burkāni
- 1 selerijas sakne
- 1 liels puravs
- 1 citrons, smalki rīvēta miziņa un izspiesta sula
- 1 ēdk citronskābes
- 1 ēdk sāls
- 1 ēdk cukura
Labāk izvēlēties skābenus ābolus, kas salātiem dos pilnīgāku garšu.
Pagatavošana
1
Ābolus, burkānus un seleriju nomizo un sarīvē uz sakņu rīves. Puravu sīki sakapā.
2
Liec dārzeņus bļodā un pievieno pārējās sastāvdaļas. Visu rupīgi samaisi, līdz sāls, cukurs un skābe izšķīduši. Ļauj nostāvēties vēsumā 4 stundas.
3
Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl cukuru sāli vai citronskābi.
4
Salātus liec puslitra burciņās un 85 grādu temperatūrā sterilizē 25 minūtes. Aizvāko. Vēsā vietā var glabāt gadu.