Gaileņu gruboto
Sastāvdaļas
- 200–250 g pērļu grūbu
- 150 g gaileņu
- 30–40 g saulē kaltētu tomātu
- sauja spinātu
- 1 ēdk. saldā krējuma
- ½ sīpola, kapāta
- 1 daiviņa ķiploka, izspiesta
- buljons – pēc vajadzības
- sāls, pipari – pēc garšas
- taukvielas – apcepšanai
Itāļu iecienītā risoto vietā – mūsu iecienītās grūbas. Pērļu grūbas, kuras arī var iegādāties veikalā, var pagatavot daudz ātrāk.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Sīpolus un ķiplokus apcepini uz karstas pannas, pievieno gailenes un turpini cepināt, līdz sēnes sāk sulot. Pieber grūbas un sutini, nepieciešamības gadījumā pievienojot nedaudz buljona vai pat ūdeni – augstākais 15 minūtes. Pasāli, sapiparo.
2
Iemaisi grūbās un gailenēs spinātus, kaltētos tomātus un pašās beigās arī 1 ēdk. saldā krējuma. Gatavs!