Shutterstock.com

Kičari

Sastāvdaļas
  • 200 g sarkano vai dzelteno lēcu
  • 400 g ziedkāposta, sadalīta mazās rozetēs, noblanšēta
  • 100 g basmati rīsu
  • 4 ēdk. gī sviesta
  • 2 ēdk. rīvēta svaiga ingvera
  • 1 tējk. nigellas sēklu
  • ½ tējk. sāls
  • ½ tējk. malta koriandra sēklu
  • ½ tējk. maltu kumīna sēklu
  • ½ tējk. kumīna sēklu
  • ½ tējk. sinepju sēklu
  • ½ tējk. kurkumas pulvera
  • 1,5 l ūdens
Kičari, burtiski tulkots, ir divu graudu sajaukums. Tradicionāli tās ir lēcas un rīsi – vienkārši pagatavojams, barojošs, tomēr viegli sagremojams un gards ēdiens. Dārzeņus vari pievienot pēc paša izvēles: labi garšos kopā ar cukīni, baklažāniem, tomātiem vai pākšu pupiņām.

Pagatavošana

1
Rīsus un lēcas nomazgā, pārlej ar ūdeni un vāri uz nelielas uguns 20 minūtes, līdz tie mīksti.
2
Sviestā uz pannas apcepini visas garšvielas. Pievieno ziedkāpostu, pasautē vēl 5 minūtes un kopā ar visām garšvielām pievieno rīsu un lēcu sautējumam. Visu uzkarsē un uz mazas uguns un turpini sildīt vēl 10 minūtes. Pasniedz pārkaisītu ar sakapātu koriandru.

Pievienot komentāru