Cepti ziedkāposti ar sieru
Sastāvdaļas
- 1 vidēja ziedkāposta galviņa
- 200 g labi kūstoša siera, sarīvēta
- 2 olas, sakultas
- 50 g rīvmaizes
- 2 ēdk. sviesta
- sāls
Šo ēdienu vari pasniegt gan kā galveno maltīti, gan kā piedevu gaļai vai zivij. Vari to papildināt ar dažādām mērcēm vai krējumu.
Pagatavošana 5 porcijas
1
Sadali kāpostu pa ziedkopām un vāri sālsūdenī 5 minūtes. Nosusini.
2
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Izkausē cepamā traukā sviestu. Apmērcē katru ziedkopu olās, pēc tam apviļā rīvmaizē. Liec tās cepamajā traukā un cep 10 minūtes.
3
Pārkaisi ar sieru un cep vēl 5 minūtes – līdz siers izkusis un uzburbuļojis. Pasniedz nekavējoties.
4
Padoms! Ziedkāposta vietā derēs arī brokolis. Ja dārzeņi jauni, uzmanies ar apvārīšanu – tie var ātrāk izvārīties un izjukt. Tādā gadījumā vari tos likt cepešpannā un vienkārši pārliet ar olu un pārkaisīt ar rīvmaizi. Ja patīk cietāki dārzeņi, vārāmajam ūdenim pievieno nedaudz etiķa.