Shutterstock

Cepti ziedkāposti ar sieru

Sastāvdaļas
  • 1 vidēja ziedkāposta galviņa
  • 200 g labi kūstoša siera, sarīvēta
  • 2 olas, sakultas
  • 50 g rīvmaizes
  • 2 ēdk. sviesta
  • sāls
Šo ēdienu vari pasniegt gan kā galveno maltīti, gan kā piedevu gaļai vai zivij. Vari to papildināt ar dažādām mērcēm vai krējumu.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Sadali kāpostu pa ziedkopām un vāri sālsūdenī 5 minūtes. Nosusini.
2
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Izkausē cepamā traukā sviestu. Apmērcē katru ziedkopu olās, pēc tam apviļā rīvmaizē. Liec tās cepamajā traukā un cep 10 minūtes.
3
Pārkaisi ar sieru un cep vēl 5 minūtes – līdz siers izkusis un uzburbuļojis. Pasniedz nekavējoties.
4
Padoms! Ziedkāposta vietā derēs arī brokolis. Ja dārzeņi jauni, uzmanies ar apvārīšanu – tie var ātrāk izvārīties un izjukt. Tādā gadījumā vari tos likt cepešpannā un vienkārši pārliet ar olu un pārkaisīt ar rīvmaizi. Ja patīk cietāki dārzeņi, vārāmajam ūdenim pievieno nedaudz etiķa.

Pievienot komentāru