Kartupeļi garšaugos
Sastāvdaļas
- 1 ½ kg jauno kartupeļu
- pa dažiem zariņiem salvijas, raudenes, rozmarīna (bez kātiem, rupji kapātu)
- 2–3 ēdk. olīveļļas vai zosu tauku
- jūras sāli
Kas var būt labāks par jaunajiem kartupelīšiem – ceptiem ar mizu, piciņu sviesta un dillītēm!
Pagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, kartupelīšus nomazgā un nosusini.
2
Cepamplāte ieliec zosu taukus un ļauj, lai tie 10 minūtes izkūst, tad pievieno garšaugus un visbeidzot kartupeļus, visu kārtīgi samaisi un cep 40–50 minūtes, reizi pa reizei sakratot.
3
Kad kartupeļi mīksti un ar kraukšķīgu miziņu, pārkaisi ar sāli. Pasniedz siltus.