Cepeškrāsnī sutināti kabači krējuma mērcē
Sastāvdaļas
- 2 nelieli kabači (ar mīkstu mizu)
- 200 g skābā krējuma
- 150 g cietā siera
- 3 ķiploka daiviņas
- sakapātas dilles un pētersīļi
- sāls, malti melnie pipari
- eļļa
Asākai garšai krējumā var iemaisīt Krievu sinepes vai pielikt čili piparus.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Kabačus sagriez 1 cm biezās ripās un apkaisi ar sāli.
2
Sieru sarīvē smalkās skaidiņās. Ķiplokus ļoti smalki sakapā vai izspied caur spiedi.
3
Sieru un ķiplokus iemaisi krējumā. Pieber maltus piparus un zaļumus.
4
Cepamo plāti iezied ar eļļu un ieliec kabaču ripas. Pārlej ar krējuma un siera maisījumu un vienmērīgi izlīdzini.
5
Liec 180 grādu karstā cepeškrāsnī un sautē apmēram 20 minūtes.