Chicken or pork schnitzel with sauce, selective focus

Kāpostu šnicele

Sastāvdaļas
  • neliela kāpostgalva apm. 1 kg
  • 1/2 gl. milti
  • 1/2 gl. rīvmaize
  • 2 olas
  • olīveļļa
  • krējums pasniegšanai
  • sāls, pipari
Kāposti ir vieni no biežāk lietotajiem dārzeņiem Eiropā. Turklāt to pagatavošanas iespējas ir visai plašas. Piedāvājam vēl vienu kāpostu izmantošanas recepti, šoreiz pagatavosim šniceli.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Kāpostgalvai noņem augšējās lapas, izgriež kacanu un novāra sālsūdenī līdz gatavībai. Kāpostgalvu pārliek sietā, lai notek liekais ūdens.
2
Vienā bļodā sajauc rīvmaizi ar miltiem, otrā bļodā uzputo olas ar sāli un svaigi maltiem pipariem.
3
Kāpostgalvu sadala atsevisķās lapās. No lapām izgriež resno kātu, saloka lapu kā konvertu un panē rīvmaizē, olā un tad vēlreiz rīvmaizē.
4
Pannā uzkarsē eļļu un cep šniceles no abām pusēm līdz tai veidojas zeltaina garoziņa.
5
Šniceles pasniedz siltas ar krējumu.

Pievienot komentāru