Tortillas ar cāļa gaļas nagetiem un avokado mērci
Sastāvdaļas
- 6gb. lavaši vai tortillas
- 310g cāļa gaļas nageti
- 2 avokado
- 1/2 citrons
- 300g ķīniešu kāposts
- 300g krējums
- 2 ēd.k. tex-mex garšvielas
- 2 ķiploku daiviņas
- čili pipars
- sāls, pipari
Iespējams, šīs receptes saknes ir meklējamas kaut-kur Meksikā. Taču gatavojot šo maltīti sambrero nav obligāts....,izmantojiet svaigus vietējo ražotāju produktus un baudiet! ;)
Pagatavošana 3 porcijas
1
Pannā uzkarsē eļļu un uzcep nagetus. Nagetus sagriež mazākos gabalos (strēmelītēs).
2
Ķīniešu kāpostu sagriež strēmelītēs.
3
Krējumu sajauc ar tex-mex garšvielām.
4
Avokadi sagriež uz pusēm, izņem kauliņu, izgreb mīkstumu un saspaida. Pievieno svaigi spiestu citrona sulu, sasmalcinātus ķiplokus un čili piparu, sāli pēc garšas. Kārtīgi visu samaisa.
5
Tortillu iesmērē ar krējuma mērci, uzliek kāpostus, cāļa nagetus, avokado mērci un sarullē. Pasniedz uzreiz.