Shutterstock

Brūkleņu ingvera morss

Sastāvdaļas
  • 2 kg brūkleņu
  • ½ kg baltā cukura
  • 1 kg brūnā cukura
  • 3 l ūdens
  • 300 g svaiga ingvera
  • ½ l sausa sarkanvīna
No dotajiem apjomiem sanāk aptuveni 5 l morsa. Labs gan kā atsvaidzinošs, kad sildošs dzēriens; ja ir par stipru, droši var atšķaidīt ar ūdeni.

Pagatavošana

1
Brūklenes, ūdeni, cukuru un sarkanvīnu katlā uz nelielas uguns vāra vidēji 2 stundas. Tad sablenderē un izkāš caur sietu (ja nav blendera, vienkārši izrīvē caur sietu). Liek atpakaļ katlā.
2
Pievieno plānās šķēlēs sagrieztu ingveru un atkal vāra uz nelielas uguns aptuveni ½ stundu. Tad ļauj padzist līdz 90 grādiem, pilda sterilās burkās, sterilizē. Kad sterilizēšana beidzas, tūlīt aizvāko. Liek glabāties vēsumā. Morsam ir vismaz mēnesis burkās jānobriest, lai būtu garšīgs.

Pievienot komentāru